top of page
karo8.jpg

BIOGRAFIE

‘Ik leef intensief op het kruispunt van engagement, kunst en katten. Daar ben ik altijd zoekende. Het kenmerkt wie ik ben en hoe ik werk.'

Karo studeerde af als kunstschilderes, maar ze denkt verder dan het klassieke doek met verf. Als mixed media artist gebruikt ze ook kattenhaar, kartonnen snippers en andere materialen die haar helpen om de boodschap over te brengen. Haar werk vertrekt vanuit een onderzoeksmethodiek, maar het drijft op emoties. Karo doet alles met overgave. Ze wil met haar gevoelens in dialoog gaan met jou. Een urgentie drijft haar kunst te maken.

 

Haar inspiratiebronnen zijn even divers als haar kunstwerken: beeldend kunstenaars als Els Dietvorst, Guy Woueté, Anne-Mie Van Kerckhove en Freddy De Vierman beïnvloeden haar werk. Maar wat haar nog het meest begeestert, zijn de collectieven die ze vormt met andere artiesten. Karo brengt namelijk kunstenaars samen. Meer nog, ze houdt het vuur tussen haar en andere artiesten brandend. Dit leidt tot een continue, creatieve flow van samenwerkingen met andere beeldende kunstenaars, muzikanten, schrijvers, foto- en videografen. Vanuit deze natuurlijke drang en visie exposeert ze ook vaak in groep, zowel in België als in Nederland.

In 2018 won Karo de kunstprijs ‘Campuscrack’ aan de Universiteit Antwerpen. De prijs gaf haar de opportuniteit om haar expo ‘Inspired By The Nothing’ te tonen in de stadscampus van de universiteit. Momenteel werkt ze aan een theaterstuk, samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

‘Het laatste decennium heb ik diverse kunstenaars samengebracht. Ik heb die prikkels van anderen, van waar ook ter wereld, nodig, om me dan terug te trekken en mijn visuele vertaling te maken. Wij mensen kunnen unieke kunst creëren die geboren wordt uit wederzijdse inspiratie. Verbinding leggen met en tussen mensen uit diverse sectoren en met verscheidene achtergronden is mijn talent en missie.’

bottom of page